Beveiliging en AVG / GDPR

Vanaf 25 mei 2018  is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in werking gegaan, ook wel General Data Protection Regulation (GDPR) genoemd. Een belangrijk stuk wetgeving op het gebied van databescherming en privacy, wat in EU verband is opgesteld en vanaf 25 mei 2018 streng gehandhaafd zal worden.

De AVG is niet alleen ontzettend belangrijk voor iedere onderneming en organisatie, klein en groot. Van iedere organisatie en onderneming wordt verwacht dat er maatregelen getroffen zijn ter bescherming van verzamelde (persoons)gegevens. Maar ook dat contracten met samenwerkingspartners in orde zijn, dat er exact geregistreerd wordt welke gegevens worden verzameld en waarvoor en dat eventuele datalekken gedocumenteerd en waar nodig, gemeld worden.

Een groot misverstand is nog bij mensen dat de AVG alleen geldt voor op een website en alleen een privacyverklaring is. De AVG geldt ook voor het toepassen en opslaan van (persoons)gegevens binnen uw bedrijf op computers via de email en zelfs op papier en mappen. Er komt dus veel meer bij kijken dan alleen maar een stukje tekst.

Wij kunnen voor u een privacy verklaring voor u laten opstellen. We werken samen met een AVG gecertificeerde partner.


© 2018 Best Reclamestudio • Privacy (AVG)Algemene voorwaarden